top of page

Historien om Creol

Fra fysisk butik i over 30 år til online butik

 

Creol blev startet i 1986 på hjørnet af Larsbjørnsstræde og Sct. Peders stræde i det indre København.

Med en blanding af unikke håndlavede sølvsmykker og kunsthåndværk fra Indien, Nepal og Bali fik København et nyt center for noget af det bedste håndværkarbejde, der blev lavet i Østen.

 I 90’erne etablerede vi vores egne værksteder i Nepal og på Bali hvor vi fremstillede håndlavede sølvsmykker med ædelsten, ringe, øreringe, armbånd og halskæder i etnisk inspirerede designs. Samtidig blev sølvarmbånd og sølvhalskæder de mest populære modesmykker i mange år, og Creol var den butik i landet, der havde det største udvalg. Det unikt fremstillede indiske slangesølv og de mange forskellige variationer af sølvkæder vi selv fremstillede, var til stor glæde for alle de kunder, der ville have en samling af forskellige sølvarmbånd i høj kvalitet.

I de følgende år fortsætte vi vores fremstilling og design af sølvsmykker, og begyndte at anvende høje kvaliteter af ædelsten i vores smykker - ametyster, granater, opaler, topaser, aquamariner, turmeliner .

Efter 20 år i Larsbjørnsstræde, flyttede Creol i 2009 til Kompagnistræde i meget større butikslokaler, hvor vi kunne udstille et langt større udvalg af smykker. Samtidig udvidede vi vores sortiment med guldsmykker, hvor diamanter og de fineste ædelstene blev en del af udvalget

Vores målsætning var at skabe en smykkebutik med et spændende og anderledes udvalg og atmosfære end en traditionel guldsmedebutik.

Vi har nydt vores mange år i Københavns indre by, men nu er Creol overgået til ren onlinebutik. 

Da vi selv producerer alle vores håndlavede smykker, har vi ikke nogen dyre mellemled, og kan derfor sælge smykkerne til favorable priser. Ved yderligere at fjerne udgifter som husleje og flere ansatte, kan vi nu levere flotte priser på nettet også. 

Vi forsøger at skabe samme stemning og atmosfære på nettet som i butikken, så vi håber I vil tage godt imod det nye Creol online.

 dansk smykkedesign siden 1986

CREOL

Historien om butikken

 

I 2009 flyttede Creol til Kompagnistræde, hvor vi fik større lokaler med plads til et meget større udvalg af smykker. Kompagnistræde løber parallelt med Strøget og er kendetegnet ved de mange små forretninger, der arbejder med design og kunsthåndværk, samt de mange hyggelige cafeer og restauranter.

 

Nu har vi sagt farvel til indre bys charme og sagt goddag til det store internet. Vi er nu ren webshop. Det betyder at vi kan holde et konkurrencedygtigt prisniveau og følge med tiden. 

 

Vi har stadig fokus på originale sølvsmykker, som vi selv designer, men i dag har vi udvidet sortimentet betydeligt med kollektioner fra andre danske og udenlandske designere i både sølv, guld og diamanter. Til vores egne kollektioner indkøber vi udvalgte ædelsten og får dem indfattet individuelt i håndlavede smykker. Læs mere om de ædelsten vi bruger ved klik her.  

Derudover har vi en særlig interesse for Rav med et bredt udvalg af nutidige og traditionelle kollektioner, der viser ravets farvespekter fra det helt lyse næsten hvide rav, over transparente cognacsfarver til dybt mørke variationer. Se et udvalg af vores Rav-smykker ved klik her.  

 Hos Creol kan du altid finde et smykke til dig selv eller til en gave, som vækker glæde. Og nu kan du gøre det i bekvemmligheden af dit eget hjem. Sæt din yndlingsmusik på, lav dig en kop varm te eller kaffe, og gå på opdagelse i vores smykker.

bottom of page